long delay when connecting

Chuck Tuffli CTuffli at dspg.com
Tue Aug 21 01:03:48 WST 2007


Hi -

I'm running into a little bit of a usability problem with dropbear 0.50.
The OpenSSH client can connect to the dropbear server running on an
embedded ARM platform ( Linux 2.6.17, uLibC, busybox v1.2.0 ), but it
takes between 50 seconds and a minute to connect. It doesn't look like a
CPU problem as the dropbear process sits at 0% CPU utilization for the
majority of this time. Running dropbear in the foreground displays the
following

# dropbear -E -F -s
[365] Aug 20 09:45:13 Failed reading
'/etc/dropbear/dropbear_dss_host_key', disa
bling DSS
[365] Aug 20 09:45:13 Not backgrounding
[366] Aug 20 09:45:28 Child connection from 10.2.3.2:51284
[366] Aug 20 09:46:12 pubkey auth succeeded for 'root' with key md5
<removed> from 10.2.3.2:51284

The client side displays the following

> ssh -v root at 10.2.3.232
OpenSSH_4.2p1 FreeBSD-20050903, OpenSSL 0.9.7e-p1 25 Oct 2004
debug1: Reading configuration data /etc/ssh/ssh_config
debug1: Connecting to 10.2.3.232 [10.2.3.232] port 22.
debug1: Connection established.
debug1: identity file /home/ctuffli/.ssh/identity type -1
debug1: identity file /home/ctuffli/.ssh/id_rsa type 1
debug1: identity file /home/ctuffli/.ssh/id_dsa type -1
<hangs here>
debug1: Remote protocol version 2.0, remote software version
dropbear_0.50
debug1: no match: dropbear_0.50
debug1: Enabling compatibility mode for protocol 2.0
debug1: Local version string SSH-2.0-OpenSSH_4.2p1 FreeBSD-20050903
debug1: SSH2_MSG_KEXINIT sent
...
debug1: Authentication succeeded (publickey).
debug1: channel 0: new [client-session]
debug1: Entering interactive session.


Has anyone seen this problem before? Ideas? Thanks!

---chuck



More information about the Dropbear mailing list